Shqiperia ime

forum
 
PortaliHomeGalleryFAQRegisterLog in
Shkarkoni Shqiponja Toolbar , mund te gjeni gjithcka lidhur me Shqiperine. Televizione live , tv shows shqipetare dhe te huaja , ndeshje futbolli live , Big brother 7 , humore , filma shqip.. Ju sjellim Shqiperine pra jush !!!
        Luani Shah
Luani - Shah


Rregulat e lojes:

            Synimi i lojtarit eshte te mundi kundershtarin duke i bere
shah mat mbretit te tij. Kjo ndodh kur mbreti kundershtar ndodhet ne katrorin qe mbulojne zonen e kundershtarit dhe nuk i lejohet ta spostoj ne katror te tjere sepse dhe ata jane te bllokuar ne loje, ose ta shmang shahun ne menyra te tjera si p.sh duke ngrene guret qe luan kundershtari me nje figure te cfaredoshme nga reshti i tij, ose duke iu ndervene ndonjeres prej gureve qe po i jep lojtari. Eshte per tu nenvizuar fakti se ne qoftese te kan kapur mbretin, duhet patjeter te besh te njejten gje me mbretin e kundershtarit ose me guret e tij,duke spostuar mbretin ose duke iu ndervene nje guri tjeter pergjat vijes te shahut. Nese nuk ka levizje per te ndaluar shahun loja quhet e humbur me shah mat.Ne lojen e shahut ekziston dhe rezultati i barazimit qe quhet pat.